Bérfőzés
Kedves Bérfőzetőink!
2021. január 1. naptól Magyarországon a saját célra történő bérfőzés adótartama 0 Ft.
A Zimek Pálinka Manufaktúra 2024-ben is várja a bérfőzetőket!
Cefréjét egykörös, aromatornyos berendezésen főzzük le, és akár végig is kísérheti az átalakulás teljes folyamatát, amely egy főzés esetén nagyjából 3 óra.
Amennyiben az ország egyik legjobb főzőmesterére szeretné bízni cefréjét, hogy a lehető legjobb minőségű párlatot vihesse haza, keressen minket bizalommal és kérjen időpontot.
Főzőmester: Bozsik András
Telefonszám: 06 30 822 37 17
E-mail cím: bozsik.andras@zimekpalinka.hu
Megkérjük kedves bérfőzetőinket, hogy adóigazolványukat (adó azonosító jel) és lakcímkártyájukat mindenképpen hozzák magukkal!
Továbbá kérjük, hogy a cefrét zárt és névvel ellátott műanyag hordókban hozzák az üzembe! A cefre legyen jó minőségű, jól kierjedt. Nem áll módunkban átvenni penészes, ecetes, dohos, földdel szennyezett, vagy fémhordóban tárolt cefrét! Ez az Ön érdeke is nemcsak a miénk, mivel rossz cefréből, semmilyen eszközzel nem lehet jó minőségű pálinkát készíteni.
Ha a cefre állaga nem megfelelő – magot vagy egész gyümölcsöt tartalmaz, stb. – abban az esetben csak a felöntési ár (bruttó 80 Ft/liter) megfizetésével áll módunkban kifőzni a cefrét!
Árazás
Bérfőzés: bruttó 1.650 Ft/liter (50% V/V)
Minimum díj: 16.500 Ft*
Felöntés előtti magozás, darálás: 80 Ft/liter
Cefre készítése (tárolása, kezelése, mosás, magozás, darálás, erjesztés): 120 Ft/liter
Cefre készítés birs esetén: 150 Ft/liter
Törköly és szőlő pálinka esetén a hulladékkezelési szabályok változása miatt csak bogyózott, szármentes tételeket tudjuk átvenni és lefőzni.
Szűrés: 5 000 Ft/alkalom
Palackozás: 600 Ft/ db (saját palack esetén)
Palackozás (Zimek palackba): 600 Ft/db + palack ár
Egyedi címkézés: 200Ft/db-tól
Cefre beszállítás: 200Ft/km
Cefre pH, brix (cukortartalom) mérés: ingyenes
Tanácsadás: ingyenes
Fizetés: bankkártya/készpénz
*Minimum díjat azért kellett bevezetni, mert kevés és/vagy rossz minőségű cefréből csak minimális párlat készülhet, amit bár ugyanazzal a szakértelemmel készítünk el, 10 liter elkészült párlat alatt anyagilag ráfizetés bekapcsolni a gépet.
Mi hogyan történik?
A megnövekedett bérfőzési kedv miatt célszerű 3-4 héttel előre időpontot foglalni főzőmesterünknél.
Miután Ön időpontot egyeztetett a főzőmesterrel, megkérjük, hogy a megbeszélt időpontra hozza be cefréjét a Zamárdiban található manufaktúránkba.
Az „átalakulást” Ön a főzőgép előtt található kanapén ülve nézheti végig, miközben főzőmesterünk tanáccsal látja el a jövőre nézve.
Kérésének megfelelően főzőmesterünk a megbeszélt alkoholfokra behígítja a kész párlatot, amit akár az Ön által hozott kannában, akár az általunk eladásra kínált kannában tud elszállítani.
Fizetni bankkártyával és készpénzzel is tud, amelyik Önnek kényelmesebb.
Minden bérfőzetőt szeretettel várunk!