A Stanley szilva sötétkék héjú és erősen hamvas, a húsa az érés kezdetén kissé kemény, zöldessárga, szinte roppan a harapáskor. A belőle készült pálinka ezt a hamvasságot, friss gyümölcs illatot és a szilva egyre puhuló húsának ízét tükrözi. Az eperfahordóban történt érlelés 3-6 hónapot vesz igénybe, és ennek során fellágyul a szilvára kicsit jellemző fanyarság, és kellemes aranybarna szín fogja jellemezni a készterméket. A hordóban töltött idő kifejezetten előnyére válik ennek a harmonikus pálinkának.
Szöveges bírálat:
“Illatában a gyümölcs és a hordó jegyei egyaránt felfedezhetőek. Színében a szép, élénk sárgás-barna megjelenéstükrösen áttetsző hatást kelt, szakszerűen érlelt tételre emlékeztető színvilággal. Ízében szolidan édeskés, picit zöldfűszeres felütéssel, rendkívül hosszú száj- és garatérzettel. Szépen megkomponált tétel.”
Díjak:
2023 – Országos pálinka- és törkölypálinka verseny, Aranyérem
2019 – Országos pálinka- és törkölypálinka verseny, Ezüstérem
2018 – Kárpát-medencei Pálinka és Párlatverseny, Ezüstérem
2018 – Pálinkakiválóság Program, Pálinkakiválóság
2018 – Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, Aranyérem
2018 – III. Somogyi Bor – és Pálinka Verseny, Aranyérem