Meggypálinkánk esetében mindig a kézzel átválogatott, legérettebb gyümölcsök kerülnek kimagozás után a cefrébe, majd – lepárlás után – adják a lelküket a pálinkánknak. Hosszabb tárolás során a meggypálinka ízében, illetve aromájában még intenzívebb lesz, és egyre inkább az Amarena meggyre emlékeztet, esetében éppen ezért hosszabb pihentetési ciklust szoktunk alkalmazni.
Szöveges értékelés:
“Illatában friss, virágos, marcipánosság jellemzi. Ízében édes-savanykás érzettel indul, majd csokoládés, bonbonos jellegek bukkannak fel benne. Komplex, szép pálinka.”
“Kellemesen édes illat, amit leheletnyi marcipán tesz izgalmassá. Már első illatoláskor elbűvöl kirobbanó frissessége és virágossága. Édes, enyhén fanyarkás íze tovább fokozza az élményt. A magas alkoholtartalom miatti csípősség a termék harmonikusságát egyesek számára ronthatja, mások éppen ebben az összetettségben találják meg az egyedi értéket.”
Díjak:
2023 – Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny, Ezüstérem
2022 – Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny, Ezüstérem
2021 – Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny, Aranyérem
2020 – Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, Aranyérem
Értékelések
Még nincsenek értékelések.